Hirdetés

Jogi útvesztőben a mobilgyártók



|

Legutóbb a Motorola döntött az Apple beperlése mellett, miközben őket is hárman támadják.

Hirdetés

A mobilgyártók elsősorban az átlagos fogyasztókból próbálnak minél nagyobb összegeket kisajtolni, azonban a háttérben egymást sem kímélik. Szinte természetesnek mondható, hogy mindegyik nagyobb cég érintett legalább egy szabadalomsértési ügyben - ezen perek egy részét vélhetően akkor sem lehetne elkerülni, ha a mindegyikük a lehető legnagyobb körültekintéssel és becsületességgel járna el a kínálata fejlesztésekor.

 

 


A jelenlegi helyzetet a Guardian által készített ábra szemlélteti a legjobban, ám ezen csak a nagy gyártók szerepelnek, hiszen a teljes helyzetet lehetetlen és értelmetlen lenne szemléltetni. A legújabb pert a Motorola indította az Apple ellen, véleményük szerint az almás gyártó 18 szabadalmukat sérti.


Ezek rendkívül széles palettán mozognak: elvileg az AppStore és a MobileMe egyes megoldásai után is elfelejtett jogdíjat fizetni Apple, ezen felül sért több WCDMA-hoz, GPRS-hez, Wi-Fi-hez, és antenna-tervezéshez kapcsolódó szellemi tulajdont is.


A Motorolát egyébiránt a Microsoft perelte be pár napja, mégpedig az Android egyes funkciói miatt. Érdekes, hogy az Apple néhány hónappal ezelőtt a HTC-t citálta bíróságra szintén a Google rendszerének egyes elemei okán - úgy tűnik, hogy senki sem mer közvetlenül nekimenni a keresőóriásnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.