Hirdetés

Jöhet a legolcsóbb Chromebook



|

A MediaTek-nek köszönhetően hamarosan megérkezhet a legolcsóbb Chromebook.

Hirdetés

Ha az ember megfelelően körülnéz, már most is találhat 200 dollárnak megfelelő áron Chromebook-ot magának. A Google operációs rendszerére épülő noteszgépek közül eddig a Samsung Cortex-A15/A7 alapú hibridje volt a legolcsóbb választás, hamarosan azonban még kedvezőbb árú modell is érkezhet. A MediaTek a jelek szerint egy belépő szintű, Moose kódnevű ARM Cortex-A7 processzor segítségével teszi még elérhetőbbé a Chromebook-ot.

 

Hirdetés

 

A tajvani cég egyelőre semmit nem közölt arról, mikor várhatjuk, vagy egyáltalán milyen további hardverekre épül majd az újdonság. A céljuk azonban egyértelműnek tűnik, az olcsó chippel elsősorban olyan fejlődő országokba vihetik el a Chrome OS-t, mint Kína vagy India, ahol a komolyabb termékek megfizethetetlenek a többségnek. Az egyetlen probléma, hogy sokan már a fejlettebb, Moose-nál erősebb processzorral felszerelt Chromebook-ot is csigalassúságúnak tartják.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.