Hirdetés

Jöhetnek a 100 dollár alatti droidok?



|

A Spreadtrum szerint az új hardveres platformjaikat alkalmazva 40-50 dollárért is legyártatható egy komplett okostelefon.

Hirdetés

Tegnap a kínai Spreadtrum Communications két darab, androidos okostelefonokba szánt System-On-Chippel rukkolt elő, az egyetlen különbség köztük, hogy az SC8805G TD-SCDMA, míg az SC6810 GSM/GPRS/EDGE vezérlőket tartalmaz - 3G modul a tájékoztatás szerint semelyikben sem kapott helyet, bár opcionálisan minden bizonnyal kiegészíthetőek vele.


A megoldások érdekessége, hogy a vállalat szerint a segítségükkel 40-50 dollárért is legyártatható egy belépőkategóriás okostelefon, ebből fakadóan a partnereik képesek lesznek 100 dollár alatti áron eljuttatni megoldásaikat a fogyasztókhoz.


Természetesen ennyi pénzért nem kell sokat várni, az SoC-k alapját egy 600 megahertzes Cortex-A9 processzor adja, amely mellé típustól függetlenül Bluetooth, Wi-Fi, FM rádió, és A-GPS is került. A fejlődő piacokra szánt mobilokba ajánlott lapkakészletek további hátulütőjük, hogy legfeljebb Android 2.2 futtatható rajtuk, és maximum 480×320 pixeles érintőkijelzőket támogatnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.