Hirdetés

Jöhetnek a képernyő alatti ujjlenyomat-olvasók



|

Az okostelefon kijelzőjének a védőüvege alá kerül a Synaptics új ujjlenyomat-olvasója - lehet, hogy a Galaxy S8-ban is ez lesz.

Hirdetés

A Synaptics rengeteg laptophoz gyárt érintőpadokat és sok készülékbe szállít ujjlenyomat-olvasókat. Most előállt egy olyan optikai szkennerrel, amelyet az okostelefonok kijelzőjének a védőüvege alá tervezett. Vagyis elég a képernyőt megérinteni, külön szenzor vagy gomb nem szükséges. 

Hirdetés

Ez természetesen lehetővé teszi, hogy miközben az ujjlenyomat-olvasó az előlapon marad, közel az egész előlap képernyőből álljon (mint a Xiaomi Mi Mix). A Samsung Galaxy S8 a pletykák szerint éppen erre a tervre épít. 

Érdekesség, hogy az LG már májusban bemutatta a saját ilyen megoldását, amelyhez azonban az üveg hátuljából 0,3 millimétert ki kellett vágni. A Synaptics FS9100 ezzel szemben 1 milliméteren keresztül is működik, állítólag megbízható teljesítményt nyújt a karcálló és vízálló képernyőkön keresztül is, vagyis nem kell vékonyítani semmit. 

A Synaptics azt ígéri, hogy vizes ujjal is kiválóan használható lesz a szenzor - ez nagy előrelépés lehet a jelenleg piacon lévő megoldásokkal szemben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.