Hirdetés

Jöhetnek az olcsóbb ujjlenyomat-olvasós mobilok?



|

A MediaTek nagy mennyiségben beszerezhető, 10 dollár alatti hardverre vadászhat.

Hirdetés

Úgy tűnik az Apple iPhone 5S ujjlenyomat-olvasója lavinát indított, ugyanis a jelek szerint a kínai mobilgyártók gyilkos eladási pontként tekintenek rá. Az országban dúló különösen kegyetlen árverseny miatt ez teljesen érthető, az érintettek momentán semelyik árkategóriában sem tudnak mivel újítani.

Hirdetés


Ugyan a DigiTimes nem a legmegbízhatóbb forrás, ám teljesen hihetően hangzik azon állítólag bennfentestől származó információja, miszerint vevői nyomásra a MediaTek megpróbál felhajtani egy ujjlenyomat-olvasókat tömegesen előállítani képes partnert. A kínai mércével felső kategóriás mobilokba és táblagépekbe szánt szenzorok esetében alapvető kitétel, hogy a darabonkénti ár nem haladhatja meg a 10 amerikai dollárt. A megfelelő kütyüvel rendelkező nevesebb cégek mind drágábban adják az érzékelőiket.


A beszámoló alapján a MediaTek jelenleg a tajvani EgisTec nevű céggel folytat tárgyalásokat az ügyben, ám a feleknek egyelőre nem sikerült egyezségre jutniuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.