Hirdetés

Jól halad a Telenor hálózatfejlesztése



|

Egyes településeken 42 megabites névleges letöltési sebességet kínál a vállalat.

Hirdetés

A Telenor még tavaly augusztus végén jelentette be, hogy a kínai ZTE-vel együttműködve nagyszabású hálózatfejlesztésbe kezdett, a végső céljuk Magyarország első LTE hálózatának kiépítése. A projekt keretében összesen 6000 bázisállomást fognak modernizálni, és lecserélik a meglévő 2G/3G berendezéseket is, így a már meglévő szolgáltatások is jobb minőségűek lesznek.

 

 


A már megvalósult fejlesztéseknek köszönhetően a vállalat tegnap közölte, hogy Budapesten és környékén már elérhető a HSPA+ szolgáltatásuk is, ráadásul az eredetileg beharangozott 21 helyett 42 megabites névleges maximum letöltési sávszélességet kínálnak az ügyfeleknek, a feltöltési sebesség legfeljebb 5,76 Mbps lehet. Sajnos a kínálatukban még nincs olyan eszköz, amellyel a jelentősen megnövelt sávszélességet ki is lehetne használni, de a tájékoztatás szerint dolgoznak ezek beszerzésén.


Összesen 584 bázisállomást sikerült eddig modernizálniuk, a Hipernet névre keresztelt megoldást Budapesten, Budaörsön, Törökbálinton, Érden, Pilisvörösváron, Solymáron, Soroksáron, Százhalombattán, Szentendrén, Szigethalomon, Szigetmonostoron, Szigetszentmiklóson, Dunakeszin, Csobánkán, Diósdon, Halászteleken, Nagykovácsin, Pilisborosjenőn, Pomázon, Szigetújfalun, Taksonyon és Tökölön indították el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.