Hirdetés

Jön a Google VP9 kodek a Microsoft Edge-be



|

A Windows 10 következő publikus előzetesében már tesztelhető lesz a kodek.

Hirdetés

A HEVC körüli bizonytalanságoknak köszönhetően a Microsoft is átállt az ingyenes, nyílt forráskódú videokodekeket preferálók táborába. Mostanra egyértelművé vált, hogy a vállalat ezzel nem csak nyomást kíván gyakorolni az említett kódolási eljárás szabadalmait birtoklókra, hanem tényleg komolyan gondolja az álláspontját.

Hirdetés


A redmondiak bejelentették, hogy a Windows 10-ben bemutatkozott Edge böngésző hamarosan támogatni fogja a Google VP9 kodekkel tömörített videók lejátszását. A tájékoztatás szerint a következő tesztelőknek szánt Windows 10 előzetesben már konkrétan benne is lesz az implementáció, noha a kísérleti jellege miatt a felhasználóknak manuálisan kell majd aktiválniuk az Edge-ben. A szoftveres mellett a hardveresen gyorsított lejátszás is támogatott lesz.


A Windows 10 egyébként már natívan támogatja a MKV konténerben lévő videók, továbbá a FLAC formátumú hangfájlok dekódolását.


(Forrás: WinBeta)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.