Hirdetés

Jön macOS-re a Visual Studio



|

A Microsoft véletlenül idő előtt leleplezte az újdonságot.

Hirdetés

Rossz napja van a Microsoft egyik munkatárásnak, ugyanis hétfő délelőtt rövid időre elérhetővé vált a Visual Studio fejlesztőeszköz Apple Mac számítógépeken futó változatának bejelentése az MSDN-en. A mostanra eltüntetett blogbejegyzés szerint a Connect 2016 konferencián vált hivatalossá a Visual Studio for Mac, amivel az a probléma, hogy szerdán lesz az esemény nyitóelőadása.


Hirdetés


A lényegre rátérve a Microsoft szerint a Visual Studio termékcsalád legújabb tagja a mobilos és felhős alkalmazásfejlesztést helyezi az előtérbe, a szerveroldali kódok írása mellett például Android, iOS és Mac programok készíthetőek vele. A szoftver vizuálisan hasonlít a Windowson megszokott Visual Studio-ra, ám igazából a Microsoft által idén megvásárolt Xamarin Studio IDE legújabb kiadásáról van szó.



A tájékoztatás szerint a Visual Studio for Mac első publikus előzetese röviddel a szerdai bejelentés után fog elérhetővé válni. Egyelőre nem világos, hogy milyen üzleti modellel kerül piacra a fejlesztői eszköz, de nem lepődnénk meg, ha lenne belőle egy bizonyos körülmények között ingyenesen használható Community Edition változat.


(Forrás: The Verge, Neowin, Microsoft)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.