Hirdetés

Jönnek a szuperolcsó okostelefonok



|

50 dolláros okostelefonokkal árasztaná el Ázsiát a Xiaomi.

Hirdetés

A Nikkei Asian Review értesülései szerint a Xiaomi gőzerővel dolgozik azon, hogy ellephesse a teljes Japán - majd később az ázsiai - piacot szuperolcsó, mindössze 50 dolláros okostelefonokkal. A kínai gyártó a hazájában csúcskategóriásnak számít, meglehetősen alacsony árakkal. 2012-ben 7 millió készüléket értékesítettek, tavaly 19 milliót, idén pedig már 40 milliót akarnak eladni. 

Hirdetés

A Xiaomi aktuális célpontja Délkelet-Ázsia, de a további piacokat is hamarosan megpróbálja lefedni a cég a Google-től átigazolt androidos guru, Hugo Barra segítségével. Így a Xiaomi elmondhatja magáról azt, amit az Apple az iPhone az 5C-vel nem: valóban olcsó okostelefonokat fognak kínálni. 

Nem a Xiaomi egyébként az egyedüli Ázsiában, ami szuperolcsó okostelefonokkal akar hódítani. Állítólag a szintén kínai Coolpad és az indiai MicroMax is ilyen készülékek bevezetésén dolgozik, elsőként Japánban. Ha sikerrel járnak, alapjaiban forgathatják fel a piacot, komoly fejfájást okozva a rivális gyártóknak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.