Hirdetés

Jönnek az egységes mobiltöltők



|

A főbb gyártók új eszközei a jövőben mind microUSB-n keresztül lesznek tölthetőek.

Hirdetés

Az Európai Tanács hivatalosan is bejelentette, hogy az Unión belül érvénybe lépett az egységes mobiltöltőkre vonatkozó ajánlás. Az első körben 14 gyártó kötelezte el magát hivatalosan is a microUSB mellett, amely több szempontból is örömteli hír mindenki számára.

 

 


Végfelhasználói szempontból nyilvánvaló a megoldás előnye, hiszen az újonnan vásárolt telefon kompatibilis lesz majd a régi töltőjével, továbbá a technológiából fakadóan ezen készülékek garantáltan tölthetőek lesznek számítógép segítségével is - bár egy ideje már a legtöbb mobil támogatja ezt a funkciót.

 

A váltás jótékonyan hat a környezetre is, vélhetően a jövőben jelentősen kevesebb elektronikai hulladék fog keletkezni, és valószínűleg néhány év múlva egyszerűen már nem is fognak töltőt mellékelni a telefonokhoz. Az iparági kötelezettségvállalást elsőként aláíró gyártók: Nokia, Apple, Samsung, LG, RIM, Sony Ericsson, Motorola, Huawei, Alcatel, NEC, Emblaze, Qualcomm, Texas Instruments, Atmel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.