Hirdetés

Jönnek az olcsó Windows Phone-alapú okostelefonok



|

A Windows Phone következő frissítése teszi lehetővé az olcsó okostelefonok érkezését.

Hirdetés

Miközben a Nokia egyre inkább az Android felé kacsintgat, a Microsoft szeretné, ha a következő Windows Phone-alapú okostelefonok több emberhez jutnának el, méghozzá úgy, hogy olcsó készülékként kerülnének a boltok polcaira. A redmondiak ebben az évben érkező következő Windows Phone-frissítése számos követelményt enyhít, a gyártók így olcsóbb telefonokat készíthetnek. 

Hirdetés

A világon a legdinamikusabban növekvő, fejlődő országok piacán nagy fegyvertény lehet ez az irány - főleg, hogy Afrikában már így is 758 százalékos, Latin-Amerikában 148, Ázsiában pedig 105 százalékos keresletnövekedést regisztráltak a platform iránt. 

Az új frissítésnek hála a Windows Phone több Qualcomm lapkát, több gyengébb processzort támogat majd, az SD kártyákra pedig az appokat is rá lehet majd tenni. Nem lesz követelmény a három fizikai gomb, a kamera fizikai kioldója, lesz viszont támogatás dual-SIM terén. Összességében a gyártott telefonok ezek miatt olcsóbbak lehetnek, bár tény, hogy míg az Android ingyenes rendszer, a Windows Phone-ért a gyártóknak továbbra is fizetniük kell. 

A Microsoft mindenesetre új partnerként üdvözölte Windows Phone-fronton az LG-t, a Lenovót, a Gionee-t, a JSR-t, a Longcheert, a ZTE-t, a Karbonnt és a Xolót. Engedélyezték az Android-alapú dizájn használatát is, hátha ez is segít. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.