Hirdetés

[Frissítve] Jövőre csúszott a Google legómobilja



|

Kisebb probléma akadt a prototípus töréstesztjén.

Hirdetés

A geekeken kívül látszólag az átlagos fogyasztók jelentős táborának fantáziáját is megmozgatta a Project Ara. A program keretében a Google egy teljes mértékben moduláris okostelefon-dizájnt szeretne készíteni, amelyben egy számítógéphez hasonlóan LEGO-szerű módon cserélhetőek a különféle komponensek. Kevés a memória, lassú a processzor? Cseréld le a készülék megfelelő moduljait!

Hirdetés


Eddig arról volt szó, hogy már idén kikerülhetnek a tesztelőkhöz az első prototípusok, azonban mostanra hivatalossá vált, hogy csak valamikor 2016-ban indulhat a valós körülmények közti nyúzása. A csúszást az okozta, hogy a készülék egyes részeit elektropermanens mágnessel kívánták egyben tartani a Google mérnökei, azonban az elgondolás csúnyán elbukott a prototípus leejtését szimuláló teszten.


A Project Ara csapata már tesztel egy másik rögzítési eljárást, remélhetően azzal megoldódik a probléma.


Frissítés: mégsem a törésteszten bukott el a prototípus, ezt csak viccnek szánták, noha tényleg módosítanak a modulok rögzítésének módján. Jó poén volt, bár az ilyesmit szokás április elsejére tartogatni, nem őszinte a sztorit lehozó médiamunkások mosolya.


(Forrás: The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.