Hirdetés

Kamu oldalak helyett telefon



|

Az átejtős weboldalak helyett itt a beugratós telefontrükk

Hirdetés

Egész konkrétan a PayPal számlával rendelkezőket célozta meg a most felfedezett átverő levél, mi több, pont az adathalászat elleni védelem kapcsán kért adategyeztetést. A kivitelezés igazán tökéletesre sikerült, a fejléces levélről első látásra nem lehet megmondani, hogy hamis. Mivel semmilyen kamu oldalra vivő linket nem tartalmaz, ezért a címek valódiságát ellenőrző adathalászat elleni (anti phishing) programok tökéletesen tisztának találják, mi több, az angol nyelvű szöveg elemzését végző intelligens spamszűrők sem találnak benne jelenleg gyanús elemet.

kep

És most jön a nagy trükk! A levélben említett telefonszám azonnal válaszol, felhívásakor egy felvétel szólal meg, mintha tényleg egy nagy pénzintézeti behívóközpontot tárcsáztunk volna. A PayPal nevében tett köszöntő után az automatikus operátor a lényegre tér, felszólít, hogy üssük be a telefonba 16 jegyű PayPal kártyaszámunkat. Ha valaki bizalmatlan lenne, és nem a valódi számát adná meg, akkor sem jut tovább egy valódi ügyfélszolgálati munkatárshoz, mert a beugrató rendszer ellenőrzi a PayPal azonosító valódiságát, és jelzi, hogy addig nem engedi tovább a betelefonálót, ameddig érvényes kódot nem kap. Természetesen a jó kártyaszám megadása után semmilyen további adategyeztetés nem történik, a számlán levő pénzünknek viszont búcsút inthetünk.

Bár saját PayPal számlát még nem hozhatunk létre Magyarországról, de az átejtő trükkre érdemes odafigyelni, hiszen az ötlet elég jó ahhoz, hogy a későbbiekben akár a magyar csalók is kipróbálhassák
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.