Hirdetés

Kanada tehetett keresztbe a Blackberry-nek



|

A Lenovo állítólag állami ukázra nem tárgyalhatott a gyártó felvásárlásáról.

Hirdetés

A hét elején sokakat meglepve a Blackberry bejelentette, hogy az előzetes tervektől eltérően nem vonul ki a tőzsdéről, továbbá semmilyen tulajdonát sem adja el. Ehelyett a meglévő befektetők többek közt Thorstein Heins vezérigazgató azonnali távozásának feltétele mellett újabb 1 milliárd dollárt invesztálnak a vállalatba.

Hirdetés


Az utóbbi hetekben számos multicéget hírbe hoztak a gyártó teljes vagy részleges felvásárlásával, az egyik közülük a Lenovo volt. A The Globe And Mail beszámolója alapján a Blackberry-nek nem volt kifogása az érdeklődővel szemben, a kínai céggel való együttműködést Kanada kormányzata lehetetleníthette el.


A cikk szerint sejthető módon nemzetbiztonsággal kapcsolatos volt a kifogás, amely nem meglepő annak fényében, hogy „nyugaton” tipikusan nem szokás megbízni a kínai vállalatokban. Remek kérdés, hogy a gáncsolásban vajon volt-e felbujtói szerepe például az Egyesült Államoknak, hiszen a rengeteg Blackberry-t használó államigazgatása az utóbbi hónapokban valódi boszorkányüldözést indított a kínai távközlési cégek ellen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.