Hirdetés

Karácsonyi mobilszemle a szolgáltatóknál



|

Idén is nehéz dolog telefont választani - szemezgettünk a három vállalat kínálatából.

Hirdetés

Érdekes módon még a telefonok világában jártasaknak sem könnyű dönteni a meglévő eszközük cseréjekor, az átlagos vásárlókban pedig totális káosz szokott uralkodni: nem igazán tudják, hogy mit szeretnének, mi éri meg, és ehhez még hozzájön a dolgok anyagi vonzata is.


Hazánk három mobilszolgáltatója a megszokott módon mindent megpróbál megtenni a potenciális vásárlók kegyeiért, jelenleg elsősorban egyforintos ajánlatokkal, és előfizetéses konstrukciókkal bombázzák a nagyérdeműt.

 

Samsung Omnia 7
Samsung Omnia 7

 


Kezdjünk egy utóbbival: ki ne szeretne például a T-Mobile-tól egy Samsung Omnia 7-et 28 491 forintért? Rendkívül csinos készülék, van rajta egy 4 colos kapacitív érintőképernyő, ráadásul Windows Phone 7-et futtat. Domino csomagban 132 991 forintért adja a szolgáltató (megjegyzés: az összes feltüntetett összeg online rendelés esetén értendő), a már említett 30 ezer forintos árhoz be kell vállalni a MédiaMánia XL díjcsomagot.


Ez két éves hűségszerződéssel jár, amely havidíja 15 990 forint - ám tegyük hozzá, hogy az összeg 100 százalékban leforgalmazható, továbbá van benne 40 órányi mobil TV, 1000 darab SMS, és 2 GB adatforgalom is. Amennyiben valaki képes mindezt nagyrészt kihasználni, annak valóban megéri az ajánlat, ám enélkül egyszerűen nem érdemes bevállalni.

 

LG Optimus GT540
LG Optimus GT540

 


Rátérve a szintén nagy közönségcsalogatónak számító 1 forintos ajánlatokra: a Vodafone három konstrukcióban is hajlandó ennyiért odaadni az androidos LG Optimus GT540-et. A havidíjak változóak, a legolcsóbb a 9000 forintos „400 Surf Plus" díjcsomag, amelyben havi 100 megabájt adatforgalom, 400 lebeszélhető perc, és 1000 saját hálózatba küldött ingyen SMS foglaltatik. Mindehhez persze hozzájön a szokásos kétéves hűségnyilatkozat, továbbá ezen idő alatt tarifacsomagot sem lehet váltani.


Természetesen nem mindenkinek felel meg az előfizetéses rendszer, valójában a magyar mobilosok bő fele feltöltőkártyás: sokan vélhetően nem bíznak a szolgáltatókban, nem akarnak függeni tőlük, így inkább nem is vesznek tudomást az esetenként valóban jó üzletekről. Ezen felül egyéb előnyei is vannak a pre-paid csomagoknak, például a szülők képesek velük szabályozni a gyermekük telefonszámláját - egyben hasznos és praktikus dolog.

 

Samsung C3300K Champ
Samsung C3300K Champ

 


A Telenor kínálatából többek közt az előbb vázolt felállás esetén ajánlható a Samsung Champ. Az apró és könnyű érintőképernyős készülék Praktikum csomagban 17 135 forintot kóstál, viszont a 30 megabájt belső memóriája miatt mindenképp be kell hozzá szerezni egy microSD-kártyát is (legfeljebb 8 gigásat képes kezelni).

November végén közöltünk egy tesztet a Nokia N8-ról, azonban a készülék akkor még bevezetés alatt állt a szolgáltatóknál. Mostanra már véglegesedtek az árak és konstrukciók: technikailag a T-Mobile-tól vihető el legolcsóbban (9405 forinttól), ám ehhez mindenképp a már említett MédiaMánia XL díjcsomag szükséges.

 

Nokia N8
Nokia N8

 


A Vodafone esetében minimum 88 900 forintot kell otthagyni a telefonért, míg a Telenor 98 990 forintért árulja legolcsóbban a Symbian^3-mas telefont. A legjobb feltöltős ajánlat az előbbi nevéhez fűződik, 116 990 forintért már hajlandóak odaadni az N8-at.


Szintén mindhárom cég forgalmazza az androidos Sony Ericsson XPERIA X8-at is, amelyet a T-Mobile megfelelő előfizetéssel akár 0 forintért is értékesít - pontosabban szólva értékesítene, a cikk írásának pillanatában a weboldaluk szerint nem volt raktáron az eszköz, ám hamarosan újabb készlet várható.

 

Sony Ericsson XPERIA X8
Sony Ericsson XPERIA X8

 


Pre-paid csomagban is a magenta szolgáltató ajánlata a legjobb: Domino esetén csak 37 991 forintba kerül az XPERIA X8, amely véleményünk szerint korrekt ajánlatnak minősül.

 

ZTE Blade
ZTE Blade

 


Megemlítenénk még a kizárólag T-Mobile által forgalmazott ZTE Blade-et is, amely több specifikációját tekintve is túlmutat a svéd-japán gyártó előbb említett telefonján, feltöltőkártyás csomagban mégis 2000 forinttal olcsóbb nála - egyértelműen számolni kell a kínai okostelefonnal.

 

 

ZTE Blade specifikáció:


• GSM/GPRS/EDGE (900/1800/1900 MHz)
• HSDPA: 7,2 megabit/s, HSUPA: 5,76 Mbps
• Wi-Fi 802.11b/g, Bluetooth 2.1, A-GPS
• Érintőképernyő: 3,5 inch, 480×800 pixel, kapacitív
• Kamera: 3,15 megapixel, autofókusz
• RDS-es FM-rádió
• Google Android 2.1
• 600 megahertzes CPU, 256 MB RAM
• 512 MB ROM, bővítés akár 32 GB-os microSD-vel
• Tömeg: az 1250 milliamperes akkuval együtt 110 gramm
• Méret: 116 x 56,5 x 11,8 mm

Samsung Galaxy Tab
Samsung Galaxy Tab

 


Az utóbbi időben mindhárom szolgáltató megkezdte az egyéb, mobilnetes készülékek forgalmazását is: ott van például a Samsung Galaxy Tab, amelyet a T-Mobile és a Vodafone egyaránt árul. A legjobb ajánlat az előbbi vállalathoz fűződik: Relaxnet XL díjcsomaggal 94 905 forintot kérnek el a tabletért, a havidíj két éven keresztül 9400 forint, 14 GB adatforgalom mellett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.