Hirdetés

Karambolozott egy sofőr, az Apple Watch mentette meg az életét



|

Hálálkodó levelet írt Tim Cooknak az indianapolisi férfi, miután órája magától hívta a mentőket.

Hirdetés

Nolan Abel több mint százzal hajtott bele egy telefonpóznába október 15-én. Az indianapolisi férfi később elmondta, érezte, hogy nagy a baj, küzdött, hogy eszméleténél maradjon, de nem sikerült. Végül rezegni kezdett az okosórája; mire rájött volna, mitől, már kihangosítva kapcsolta is a mentőket, akik megkérdezték, ott van-e. Hamarosan ki is érkeztek és ki is húzták a roncsból.

Az Apple Watch karamboldetektor a 14-es iPhone-ok és a 8-as sorozatú Apple-okosórák új funkciója, amely több szenzor adatait, például a gyorsulásmérő hirtelen változását figyelembe véve riaszthatja a mentőket. Ez az első eset, hogy bizonyítottak megmentette valaki életét; több falspozitív esetet regisztráltak, ennek megoldásán dolgozik az Apple. Abel egyébként két hete vette az órát, mint elmondta, csak úgy, hirtelen ötlettől vezérelve.

Hirdetés

A kórházban kiderült, hogy rossz a látása, egyébként teljesen felépül majd. Még egy levelet is írt Tim Cooknak, aki annyit írt vissza, sajnálja, hogy ez történt, és pontosan ezért fejlesztették ki ezt a funkciót. "Rövid levél volt, elfoglalt ember" - mondta Abel.

Az új Apple Watchhoz egyébként is több pozitív hír fűződik, nemrég például egy kislány rákos betegségét diagnosztizálták a segítségével. Nekünk is nagyon tetszett - tesztünket itt olvashatjátok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.