Hirdetés

Kártevőt kaptak pornó és ingyen film helyett



|

Kínában megint átverték az iPhone készülékek használóit.

Hirdetés

Két héttel azután, hogy az Apple az eddigi legnagyobb biztonsági botrányát szenvedte el az XCodeGhost miatt, most újabb kártevő-támadás érte a felhasználóit, ezúttal Kínában. 

Hirdetés

A Palo Alto Networks adatai szerint ezúttal a YiSpecter nevű malware okozott súlyos gondokat sokaknál. Azt egyelőre nem tudni, hogy mennyien érintettek, de a kártevő már tavaly november óta elérhető több platformon is. 

Az App Store-ban a múlt hónapban bukkant fel, és a QVOD-nak kinéző appok segítségével terjedt el. Ez egy videós streamingapp, amelyben gyakran ingyenes kalózfilmek és pornó is voltak. A hatóságok nyomására végül kivonták a forgalomból, a neve viszont népszerű maradt - ezért a támadók ezt utánozzák, becsapva a felhasználókat. 

A kamu app hirdetéseit fórumok, weboldalak, internetszolgáltatók és még a Cydia is megjelentette. 

A YiSpecter információt gyűjt a felhasználókról, új appokat tölt le a háttérben, és meglévőket töröl le. A Safarit is a feje tetejére állítja. 

Az ezt lehetővé tévő biztonsági rést már javították. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.