Hirdetés

Kaszát kapott az Amazon Fire Phone?



|

Nagyon úgy tűnik, hogy kilépett a mobilpiacról az óriáscég.

Hirdetés

Ellenfelei körében az Amazon elsősorban azért örvend közutálatnak, mert a konkurencia összezúzása céljából nem csak hogy nyereség nélkül, de akár veszteséggel is hajlandó árulni a termékeit. Bő egy évvel ezelőtt a vállalat nagy dírrel-dúrral az okostelefonos piacra is be kívánt robbanni, most viszont úgy tűnik, hogy végleg befejeződött a Fire Phone nevű készülékének árusítása.

Hirdetés


Megjelenésekor a telefon 2 éves előfizetéssel 199 dollárba került, míg kártyafüggetlenül 649 dollárt kért érte a vállalat. Sajnos a mobil túlnyomóan negatív kritkákat kapott: a hardverrel nem volt probléma, azonban az Android operációs rendszerét úgy módosította az Amazon, hogy gyakorlatilag egy point of sale terminálként is felfogható volt. A Fire Phone nem nyújtott jó felhasználói élményt, hiszen valójában az volt a célja, hogy a tulajdonosai minél könnyebben tudjanak minél több pénzt költeni a vállalatnál.



Részben ennek, részben pedig a Google Play szolgáltatások hiányának köszönhetően már a kezdetektől fogva halálra volt ítélve a termék, noha röviddel a piacra kerülése után már jelképes összegekért is megvehették a fogyasztók. Hírünk írásáig az Amazon konkrétan nem erősítette vagy cáfolta meg a Fire Phone elkaszálásának a tényét, csupán annyit mondott a szóvivő, hogy elfogytak a készletek.


(Forrás: Ars Technika)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.