Hirdetés

Katasztrofális Windows Phone 7 eredmények?



|

Az egyik elemző igen komoly szavakkal jellemezte a Microsoft mobilos platformjának eredményeit.

Hirdetés

Eldar Murtazin, az orosz mobile-review.com elemzőjének a számításai alapján 2010 decemberéig bezárólag összesen 670,000 darab Windows Phone 7-es készülék került eladásra, mely a hivatalos, 1,5 milliós szállítási adatokhoz mérten igen szerénynek tűnik. A "katasztrófális", illetve "totális bukás" jelzőkkel megtűzdelt bejegyzésében a szakértő azt részletezi, hogy bár a Microsoft sok energiát ölt a terméktámogatásba, és a komoly fejlesztői ökoszisztémába, a vásárlókat mégsem nyűgözte le az operációs rendszer.

 

Érdekesség, hogy a Microsoft csak a leszállított eszközök mennyiségéről számolt be, mely köszönőviszonyban sincs a konkrét eladási számokkal. Persze ez még igen gyenge alapot biztosít az ilyen, és ehhez hasonló elemzésekhez, mégis igen elgondolkodtató. Erre a 670 ezres számra egyébként úgy jutott Murtazin, hogy a 1,5 millió leszállított eszközből levonta a Microsoft által az alkalmazottaknak kiosztott telefonokat, illetve átlagolta a raktárkészletek, és az ahhoz képest ténylegesen eladott készülékek számát.

Összehasonlításképpen felhozta az Android adatait, melyből több mint 300.000 darab kerül aktiválásra naponta. Ami nagyon fontos kérdés ebben az esetben, hogy a Nokiával kötött megállapodás milyen mértékben tudja befolyásolni a jelen számokat. Utóbbira remélhetőleg év vége felé fény derül, ugyanis mindkét vállalatra jócskán ráférne már egy kis siker, legalábbis ami a mobilplatformokat illeti.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.