Hirdetés

Kémkedéssel vádolják a Huawei-t



|

A Motorola szerint a kínai vállalat éveken keresztül belsős információkat kapott egyes fejlesztéseikről.

Hirdetés

Az amerikai cég már két éve perben áll négy korábbi mérnökével, akik állításuk szerint nagy mennyiségű bizalmas információt tulajdonítottak el, elsősorban a mikrocellás bázisállomások témakörében. A volt kollégák közben megalapították a Lemko nevű vállalatot, és állítólag felhasználták a Motorola fejlesztéseit a saját termékeikben.

 

 


Nemrég újabb fordulat következett be az ügyben: a Motorola most már 14 volt munkatársát pereli, ráadásul a Huawei is csatlakozott a vádlottakhoz. A módosított perirat szerint a cég hajdani alkalmazottai nem csak „saját felhasználásra" kémkedtek, hanem az utóbbi időben robbanásszerű ütemben fejlődő kínai multicégnek is adtak át ipari titkokat.


A Huawei természetesen tagadja a vádakat, továbbá kifejtették, hogy különösen nagy becsben tartják mások intellektuális tulajdonait, így nyilván teljesen alaptalanok az ellenük felhozott vádak. Az viszont tény, hogy a Motorola egyik volt kínai alkalmazottját 2007. elején letartóztatták az O'Hare repülőtéren: épp egy Kínába tartó gépre próbált felszállni, 30 ezer dollár készpénz, és 1000 oldalnyi titkos dokumentáció társaságában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.