Hirdetés

Kemény lett a Gorilla Glass 5



|

Az esetek többségében az 1,6 méteres zuhanásokat is túlélik a következő okostelefonok kijelzői.

Hirdetés

A Corning Gorilla Glass egy olyan karcálló üveg, amelyet az okostelefonok kijelzőjére helyeznek annak érdekében, hogy megvédje a panelt a karcoktól és a repedésektől, még akkor is, ha valaminek odaverjük vagy leejtjük a készüléket. 

Hirdetés

Nagyjából két évvel a Gorilla Glass 4 után most megérkezett a Gorilla Glass 5. Az előd az 1 méteres zuhanásoknál 80 százalékos valószínűséggel tudta megvédeni a képernyőt. Ez az érték az új generációnál már 1,6 méterre emelkedett, vagyis még strapabíróbb a Gorilla Glass 5. 

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az okostelefon jóval nagyobb eséllyel marad sértetlen még akkor is, ha véletlenül épp telefonálás közben zuhan a földre vagy a kezünkből esik ki. 

A 80 százalékos ráta persze azt jelenti, hogy így is van esély arra, hogy a képernyő megsérül - aki tehát hajlamos dobálni az okostelefonját, az még mindig jobb, ha vesz egy tokot hozzá. 

A Gorilla Glass 5-re építő első okostelefonok már idén ősszel megérkeznek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.