Hirdetés

Kenyában is hódít a mobilnet



|

62,3 millióan használták júliusban az Opera Minit.

Hirdetés

A norvég szoftvercég kiadta a júliusra vonatkozó Opera Mini statisztikát, amely ezúttal sem szűkölködik nagy számokban. Múlt hónapban az adatok szerint világszerte 62,3 millióan használták a multiplatform mobilos webböngészőt: ez 4,8 százalékkal múlja felül a júniusi, és 114,3 százalékkal az egy évvel ezelőtti felhasználószámot.

 

 


Múlt hónapban a mobilnet-szolgáltatóknak 445 millió megabájtnyi adatforgalmat generált az Opera Mini. A szoftver egyik nagy erőssége, hogy a meglátogatni kívánt weblapot nem közvetlenül kéri le a kiszolgálótól, hanem a norvégok saját szerverein keresztül: amennyiben nem lenne közbeiktatva a közel 90 százalékos hatékonyságú közbülső tömörítési fázis, akkor a felhasználók a múlt hónapban 4,1 petabájt adatot forgalmaztak volna. Maga az adatmennyiség 6,8 százalékkal nőtt a múlt havihoz képest, egy év alatt 138,1 százalékos a bővülés.


Végül egy érdekes tény: Kenya letaszította Nigériát a felhasználói szám alapján összeállított Opera Mini TOP 10-ből, a jelenlegi ranglétra csökkenő sorrendben: Indonézia, Oroszország, India, Kína, Ukrajna, Dél-Afrika, Egyesült Államok, Vietnám, Egyesült Királyság, és Kenya.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.