Hirdetés

Képeken a Sony új androidos kezelőfelülete



|

4K-s videók rögzítésére is alkalmas lehet a gyártó következő csúcsmobilja.

Hirdetés

Úgy tűnik rendkívül izgalmas lesz a Sony február végi Mobile World Congress-es sajtóeseménye, ugyanis a vállalat következő zászlóshajó mobilja nem csak hardveresen lehet rendben – állítólag 5.2 colos és 1920×1080 pixeles kijelző, 20.7 megapixeles hátlapi kamera, Snapdragon 800 SoC, 3 GB RAM –, de a szoftvere is lényeges újdonságokat rejthet, még ha az új ötletek többsége nem is eredeti.

Hirdetés


Az XPERIAblog exkluzív információi szerint a telefonon egy erősen módosított Android 4.4 operációs rendszer fog futni, amelyet kétféle megjelenéssel lehet majd üzemeltetni: a „hétköznapi” általános felhasználásra lett tervezve, míg a nagyobb ikonokkal és feliratokkal rendelkező „Simple” mód az időseket és rosszul látókat segítheti. A kezelőfelület rendelkezik egy kártyás kinézetű „What's New” felülettel, ez talán a Google Now riválisa lehet.


Bejövő híváskor a telefont gesztusokkal is lehet majd utasítani: a fejünkhöz emelve fogadja a hívást, rázogatás esetén elutasítja azt, míg kijelzővel lefelé fektetve lenémítva „csörög”. Végül érdekes, hogy az egyéni Android beépített üzenetrögzítővel is rendelkezhet, így a felhasználóknak nem kell a szolgáltatójuk hangpostafiókját használniuk.


További kiemelendő érdekességek: könnyű kesztyűs kezelés, a telefon kikapcsolhatja a kijelzőjét, amennyiben a kezünkben tartva nem nézünk rá, a KitKat vizuális elemeinek (például átlátszó értesítési sáv) használata, dupla koppintással való felébresztés, változtatható alapértelmezett SMS alkalmazás.


Végül megemlítendő, hogy a szoftver alapján a Sirius kódnevű Sony csúcsmobil kamerájával 4K-s videókat is lehet majd rögzíteni, ráadásul az iPhone 5S-hez hasonlóan úgy tűnik lassított felvételek is készíthetőek lesznek vele. További részletek és képek a forráslinken találhatóak.


(Forrás: XPERIAblog)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.