Hirdetés

Két elegáns tablettel újít a ViewSonic



|

A nagyobbik modellt Google Androiddal, és Windows 7-tel is felszerelték.

Hirdetés

A ViewSonic tegnap hivatalosan is lerántotta a leplet két legújabb, otthoni felhasználásra szánt táblagépéről. A már elsőre is szembeszökő különbség köztük az érintőkijelzőjük átlója: a nagyobbik ViewPadbe 10 colos, 1024×600 pixeles panel került, míg a kisebbik testvérében 7 colos, 800×480 képpontos teljesít szolgálatot.

 

ViewSonic ViewPad 10
ViewSonic ViewPad 10

 


Az érdekesebb modell feltétlenül a ViewPad 10: a gépbe 1,66 GHz-en ketyegő Intel Atom processzor került, 1 GB memóriával, és egy 16 gigabájtos SSD-vel megspékelve. Ettől függetlenül a tulaj nem csak Windows 7 operációs rendszert kap mellé, hanem a Google Android 1.6-os verziójának x86-os variánsát is - indításkor pedig választhat a szimpatikusabb, vagy adott esetben célszerűbb mellett.


Egyéb specifikációk: Wi-Fi, microSD-foglalat, 1,3 megapixeles webkamera, gyorsulásmérő. Sajnos a boltok polcaira csak 2011. első negyedévében kerülhet, a jelenlegi álláspont szerint olyan 630 dollárba (122 ezer forintba) fog kerülni.

 

ViewSonic ViewPad 7
ViewSonic ViewPad 7

 


A ViewPad 7 már kevésbé univerzális megoldás: az ARM-processzoros eszközön Google Android 2.2 fut, természetesen az Android Market kínálatát is el lehet vele érni. Sajnos csak 512 MB szabadon felhasználható háttértárral szerelték fel, azonban ez akár 32 GB-os microSD-vel is bővíthető.


Kommunikációs képességek szempontjából jó a helyzet: került bele Bluetooth, Wi-Fi, és 3G-modem is. Két kamera található a gépen: a hátlapi autofókuszos, 3 megapixel felbontású, míg a videocsevegésre kitalált előlapi szenzor 640×480 képpontos. A kistestvér elvileg még karácsony előtt megvásárolhatóvá válik, az ára olyan 480 dollár (93 ezer forint) körül alakulhat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.