Hirdetés

Két eltérő processzor van az új iPhone-ban



|

Más gyártástechnológiával készítette az A9-et a TSMC és a Samsung.

Hirdetés

Apró meglepetés, de amikor két ember új iPhone 6S-t vagy 6S Plust vesz, nem biztos, hogy ugyanazt tartja a kezében. Már a régi pletykákból sejteni lehetett, hogy az Apple A9-es processzort a TSMC és a Samsung is gyártja, és a hírek beigazolódtak. 

Hirdetés

A Chipworks szakértői különböző modelleket vizsgáltak meg, és arra jutottak, hogy a TSMC és a Samsung eltérő módon gyártották az A9-es chipeket. 

Míg a Samsung által gyártott A9 lapka felülete 96 mm2, addig a TSMC megoldásának a felülete 104,5 mm2. Természetesen a kettő minden tekintetben egyforma, egyedül a gyártástechnológia más. 

Miközben a Samsung képes volt a 14 nm-es gyártástechnológiát bevetni, addig a TSMC kissé lemaradva, maradt a 16 nm-esnél. Mindkettő FinFET-es. 

Bár egy 10 százalákos méretnövekedés elhanyagolandó, azonban meg kell jegyezni, hogy a gyártástechnológiák fejlődésével a teljesítmény és az üzemidő is javulni szokott. 

A Chipworks felhívta rá a figyelmet, hogy a benchmarkeredmények is eltéréseket mutatnak a két verzió között, ugyanaz az A9 ide vagy oda. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.