Hirdetés

Két mobilfunkció, amiért érdemes rajongani



|

Az okostelefonok egyre inkább hasonlítanak egymásra és most már nem csak külsőre, tudásra is. Mégis van két funkció, ami még ritka, pedig nagyon hasznosak.

Hirdetés

A sebessége, kijelzője, rádiója stb. lehetne jobb a mai telefonoknak, de azért már most sem olyan gyengék, különösen az új csúcskészülékek esetében. Az app áruházakból beszerezhető programok szépen futnak akár már egy középkategóriás telefonon is és az általános felhasználásnál felmerülő feladatokat is gyorsan hajtják végre. De minden okostelefonnak van egy óriási hibája, amivel már biztosan találkozott mindenki - erre kínálnak hatékony kerülőmegoldásokat ezek a technológiák.

Hirdetés


Üzemidő

A legidegesítőbb mi is lehetne más, mint a rövid üzemidő, aminek orvoslására már rengeteg ígéretet kaptunk. Se szeri se száma a forradalmi fejlesztéseknek, amelyek 1 perc alatt nulláról 100%-ra tölthető akkumulátort ígérnek, amelyekkel ráadásul napokig használható egy készülék. Sajnos azonban ezek a szupertalálmányok sehol sincsenek - egyszerűen nincsen olyan készülék, amelyben találkozhatnánk ilyennel. Szerencsére nem minden fejlesztő ült ölbe tett kézzel, és ha kerülőúton is, de azért kitaláltak néhány hasznos trükköt, amelyekkel enyhíthető a rövid üzemidő okozta fájdalom.


Fast/Quick Charge

A Quick Charge a Qualcomm fejlesztése, és az új csúcstelefonok közül több esetben is találkozhatunk vele. A Samsung hasonló megoldása a saját, Galaxy mobiljaiban jelent meg Fast Charging néven. A technológia lényege, hogy a hagyományosnál jelentősen gyorsabban tölti fel a telefon akkumulátorát akár 100%-ra, de már rövid idő alatt is képes több órányi használatot biztosító energiát belepréselni a Lítium akkumulátorba. A mérések szerint ez valóban teljesül is, egy teljesen lemerített Galaxy S6-nál negyed óra alatt 30-35%-os töltöttség érhető el és alig több mint egy óra alatt a 100%-ot is eléri a telefon. A 10-15 perces töltés után a lemerült telefon további 2-4 óráig használható (felhasználástól függően). A Quick/Fast Charginghoz mindössze egy megfelelő készülékre, valamint egy ezt támogató töltőre van szükségünk.


Töltés a levegőben

A másik kényelmes és hasznos megoldás a Wireless Charging, amelynek az elterjedtebb szabványa a Qi-rendszer. Ezt használják például a Lumiák vagy a Galaxy-k is, és ez érhető el az Ikea bútoraiban is. Igazán kényelmes, hogy csak letesszük telefonunkat a monitorunk talpára vagy az éjjeli szekrényünkre és mikor újból felemeljük, máris teletöltött akkumulátorral indulhatunk útra.


A Wireless Chargingnak azonban hátulütői is vannak. Egyrészt a készülék és a töltő is melegszik a folyamat során, másrészt a hatékonyság egészen alacsony. Előbbire már kitaláltak megoldásokat, így például vannak olyan töltőállomások, amelyekben egy ventilátort is elrejtettek, amely hűti a telefont és a tartót is. A hatékonyságra a Fast Wireless Charging lehet megoldás, amely a normál töltésnél is kicsit hatékonyabban, vagyis kevesebb idő alatt képes feltölteni készülékünket. A gond itt a még nagyobb melegedés, illetve az, hogy egyelőre a Samsung Galaxy telefonokból is csupán két modell támogatja ezt a technológiát.


Te használod a gyorstöltést vagy a zsinórnélküli töltést? Melyik a kedvenced?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.