Hirdetés

Kétféle Samsung Galaxy S II lehet a piacon



|

Egyes modellekbe Exynos helyett NVIDIA Tegra 2 SoC kerülhet.

Hirdetés

A nagyobbik koreai mobilgyártó a Mobile World Congress előestéjén mutatta be a hazánkban is népszerű Galaxy S okostelefonjának utódját. A felsőkategóriás készülék már előrendelhető például az angol Play.com webáruházban, 600 fontot (190 ezer forintot) kérnek érte kártyafüggetlenül, a megjelenése május 6-án esedékes.

 

Samsung Galaxy S II (i9100)
Samsung Galaxy S II (i9100)

 


A Galaxy S II-ben a divatnak megfelelően kétmagos processzor dolgozik, ám a Samsung nem kopogtatott máshol a technológiáért, hiszen a saját Exynos központi egységét integrálta a termékbe. Pár nappal a mobil bejelentése után elindultak a pletykák, miszerint ezt a megjelenése előtt valamilyen okból NVIDIA Tegra 2-re fogja cserélni a gyártó.


Több megbízhatónak titulált forrás szerint az igazság a kettő közt van: a telefonból kétféle variáns fog létezni, az egyikben Exynos, a másikban pedig Tegra 2 lesz. Ennek oka, hogy a Samsung nem képes eleget legyártatni a saját lapkáiból, így a hiányt az NVIDIA chipjeivel pótolják.


A kettő megoldás közt minimális a teljesítménybeli különbség, így a felhasználók semmit sem fognak észrevenni a turpisságból. A hírek szerint földrajzilag lesz meghatározva, hogy hova milyen modellt fognak kiszállítani, a britekhez elvileg Exynos-alapú egységek fognak érkezni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.