Hirdetés

Kétmagos mobil CPU-t mutatott be a TI



|

Akár két HD1080p-s kamera jelét is képes egyszerre feldolgozni a másfél gigahertzes processzor.

Hirdetés

A Texas Instruments tegnap bemutatta az OMAP4440-es mobil processzorát, amelyet elsősorban tabletekbe, és okostelefonokba szán a vállalat. Az egység az új Snapdragon, és az NVIDIA Tegra 2 közvetlen riválisának mondható, méghozzá nem véletlenül.

 

TI OMAP4440
TI OMAP4440

 


Teljesítményét tekintve brutális az új egység: két darab Cortex-A9 mag került az architektúrába, amelyek 1,5 gigahertzes órajelen ketyegnek. Meglepő módon talán a grafikus vezérlő a konstrukció leggyengébb láncszeme, hiszen PowerVR SGX 540 GPU-val szerelték fel a lapkakészletet - ugyan még mindig bivalyerős, de technikailag egy generációval le van maradva a CPU-hoz képest.


A gyártó szerint az OMAP4440 rendkívül erős multimédiában: egyszerre akár két darab 12 megapixeles kamera jelét is képes valós időben kódolni, így sztereoszkópikus felvételek is készíthetőek a segítségével. Az új OMAP sorozatgyártása jövő év közepén kezdődhet, az első ezzel szerelt tabletek és okostelefonok körülbelül egy év múlva kerülhetnek piacra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.