Hirdetés

Kétoldalas Samsung LCD



|

Forradalmasíthatja a mobiltechnológiát az új TFT-LCD kijelző, mely oldalanként más-más kép megjelenítésére alkalmas. Ezidáig a képek tartalmilag megegyeztek, ráadásul tükörképei is voltak egymásnak.

Hirdetés

Az újítás azonban fontosabb annál, minthogy két különböző képet láthatunk oldalanként. Az eddig alkalmazott megoldással szemben az új TFT-LCD kijelző egyetlen panelból áll, ami jótékony hatással van a panel vastagságára, ami így ezáltal az 1 milliméteres határon belül maradhat.

 

További előny, hogy az újonnan kifejlesztett kijelzőnek csak egyetlen háttérvilágítás forrásra van szüksége, ami a fogyasztást is jelentős mértékben csökkenti. Az egyetlen háttérvilágításból kifolyólag a két kijelző típusa különbözik: az egyik reflektív, a másik transzmisszív. Ez utóbbi háttérvilágítást igényel, míg az előbbi a környezet fénye által válik láthatóvá, de sötét környezetben elővilágításra van szüksége, de ez a háttérvilágítás megfelelő irányításával megoldható.

 

A kompletten készre szerelt dupla oldalas, 2,2 hülyekes QVGA (320×240) felbontású kijelző vastagsága mindössze 2,6 milliméter, mely mindenképpen egyedülálló a duplaoldalas kijelzők körében.

 

Technológiai háttér:

 

A dulpaoldalas kijelző alapja a kétkapus TFT architektúra. A TFT-LCD kijelzőknél a tranzisztor állítja elő a folyadékkristály helyzetének megváltoztatásához szükséges feszültségszintet, de alapesetben egy tranzisztor csak egy kristályt vezérel. Ezzel szemben a kétkapus tranzisztor kettő kristály vezérlését látja el egyidőben, ami lehetővé teszi a két oldal külön vezérlését, ezáltal két különböző kép megjelenítését.

 

A Samsung ASG (Amorphous Silicon Gate) technológia teszi lehetővé, hogy a TF tranzisztorok kapuszámának növelésével az integrált áramkörök száma ne növekedjen, így a kétkapus tranzisztor mérete nem nagyobb az eddig használt egykapus tranzisztorokénál.

 

Felhasználási terület:

 

A ma kapható mobiltelefonok külső-belső kijelzői teljesen különálló egységekből állnak, amely nem csak a tömeget és méretet növelik, hanem a többletfogyasztást generálnak. Az új típusú kijező forradalmasíthatja a külső kijelzővel ellátott mobiltelefonokat. Ha a duplaoldalas kijelző technológiailag megfelelő szintre kerül, akkor a külső és belső kijelzővel egyaránt ellátott mobiltelefonok kijelzőjének fogyasztása és előállítási ára egyaránt csökkenhet - ezáltal az ilyen típusú telefonok nagyobb sikerrel, kedvezőbb áron értékesíthetők.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.