Hirdetés

Kettészakadt a Motorola



|

Immáron hivatalosan is külön utakon jár a mobilos részleg.

Hirdetés

Az évek alatt túl nagyra nőtt Motorolánál már 2008 óta tervezték, hogy két különálló egységre bontják a vállalatot, hiszen a komplett egész véleményük szerint átláthatatlan lett a befektetők számára. Az eredetileg 2009-re tervezett drasztikus lépés akkor a gazdasági helyzetre való tekintettel elmaradt, most hétfőn viszont formálisan is megtörtént a cég fogyasztói oldalának önállósodása.

 

 


Az új vállalat a Motorola Mobility nevet kapta, elsősorban mobiltelefonok, tabletek, és set-top dobozok fejlesztésével foglalkozik, míg a Motorola Solutions a cég hálózati megoldásaiért felelős. A korábban még egységes Motorola befektetői 8 részvényükért kaptak egyet a Mobility részvényeiből, és 7 régebbiért szintén egy darabot a Solutions-éből.


A szétszakadás részeként a vállalat eladta a mobilszolgáltatók hálózati eszközeinek gyártását végző részlegét a Nokia-Siemens Networks-nek, bár ezt az üzletet a kínai hatóságok formálisan még nem hagyták jóvá, így a kommunista országban a vegyesvállalatnak egyelőre jegelnie kell az érdemi tevékenységeit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.