Hirdetés

Kéttucat kritikus sebezhetőségtől szabadult meg az Android



|

A Google elérhetővé tette a mobilos rendszeréhez készült novemberi javításokat.

Hirdetés

Már bő egy éve minden hónap első hétfőjén elérhetővé válnak a Androidhoz készült legújabb hibajavítások, bár a mobilozók többsége számára ez sajnos lényegtelen, mivel a telefonjaik gyártói általában nem hajlandóak eljuttatni az eszközeikre a patcheket.


Hirdetés


A 2016. novemberi foltozások szokás szerint többféle kiszerelésben váltak elérhetővé. A legegyszerűbben a 2016-11-01 jelzésű csomag küldhető ki a mobileszközökre, míg az alaposabban eljárni kívánó gyártók a rengeteg további sérülékenységet megszüntető 2016-11-05 kiadást is választhatják. A legjobb ötlet ettől függetlenül a 2016-11-06 ügyfelekhez való eljuttatása, ebben ugyanis egy további kritikus sebezhetőséget is megszüntettek az illetékesek.



A keresőcég és partnerei a 2016. novemberi javításokkal összesen 83 sebezhetőséget szüntettek meg az Android legkülönfélébb moduljaiban és meghajtóprogramjaiban. Ebből 24 kritikus besorolást kapott, 39-et kimondottan, a maradék 20-at pedig moderáltan veszélyesnek találtak a biztonsági kutatók. A Nexus és Pixel eszközökre már elérhetőek a javítások, a patcheket kapó további készülékekre pedig az elkövetkező hetekben érkeznek majd meg.


(Forrás: Phandroid, Google | Nyitókép: Android Police)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.