Hirdetés

Kevesebb okostelefont veszünk idén



|

A vártnál kevesebbet vásárolunk, alaposan lecsökken majd a növekedés mértéke.

Hirdetés

2014-ben az okostelefonok piaca éves szinten 27,8 százalékkal nőtt, 2015-ben 10,5 százalékkal emelkedtek az eladások. Az idei évben ez az érték még alacsonyabb lesz. 

Hirdetés

Ami azt illeti, az IDC elemzői az eddiginél is jobban lecsökkentették a várakozásaikat, és most már úgy látják, hogy csak 3,1 százalékkal nőhet a piac 2016-ban. Mostanra statisztikailag is bebizonyosodott, amit mindenhonnan hallunk: a piac felnőtt, az először okostelefont vásárlók elfogytak. 

A plusz 3,1 százalékkal mindenesetre idén 1,48 milliárd készülék talál gazdára. 

Az előrejelzések szerint Amerikában és Nyugat-Európában a növekedés mértéke maximum néhány százalék lehet, míg Japánban és Kínában csökkenésekre lehet számítani (mínusz 6-7 százalék). 

A vásárlók többé nem 2 évente frissítik a készüléküket a telekomszolgáltatón keresztül - inkább áruházakból, közvetlenül veszik az eszközöket. Ezzel ők maguk dönthetik el, hogy mikor és hogyan cserélnek okostelefont. 

Az IDC egyébként úgy látja, hogy iPhone-ból idén 2 százalékkal kevesebbet veszünk majd, mint tavaly - az androidos eszközökből viszont 6,2 százalékkal viszünk majd haza többet. A windowsos mobilok kapcsán a készülékek eltűnését várják. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.