Hirdetés

Kevesebben vettünk Samsung okostelefont



|

Bár a Samsung ezúttal is tarolt a piacon, a Galaxy Note 7 botránya után jóval kevesebben vásároltak a gyártó készülékeiből.

Hirdetés

A Samsung adta el a legtöbb okostelefont 2016 harmadik negyedévében. A Gartner szerint ennek ellenére nem zárt jó időszakot a dél-koreai gyártó, amelynek az eladásai éves szinten több mint 14 százalékot zuhantak. 

Hirdetés

Ez a legnagyobb visszaesés a Samsung történetében. Vajon miért következett be? Egyértelmű okokból: a Galaxy Note 7 miatt. 

A Galaxy Note 7 nagyon jó értékeléseket kapott, a kezdeti átütő sikert azonban végül sok tűzeset és két visszahívás, majd korai nyugdíjazás követte. Azóta sem tudni, hogy mi volt a konkrét baja a modellnek. 

Mindezek ellenére nem kell aggódni a Samsung miatt: a harmadik negyedévben így is 19,2 százalékos piaci részesedése volt, és közel 72 millió okostelefont adott el. Ez több, mint amire a második és a harmadik Apple és Huawei együtt képesek voltak. 

A statisztikák alapján tovább erősödött az egy ideje már megfigyelhető trend, amely alapján feltörnek a kínai gyártók. A top 5-ben a harmadik a Huawei, amit az Oppo és a BBK követnek. Mindegyiknek nőttek az eladásai és a piaci részesedése, míg a Samsung és az Apple mindkét tekintetben rontottak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.