Hirdetés

Kiállításra viszik a világ első okostelefonját



|

1994 augusztusából származik az IBM Simon, a világ első igazi okostelefonja.

Hirdetés

Még az idén megcsodálható lesz a világ első igazi okostelefonja, a londoni Tudományos Múzeumban. Az IBM Simon egészen pontosan 1994. augusztus 16-án került a piacra, 200 x 64 x 38 milliméteres méretei mellett pedig 510 grammot nyomott. 

Hirdetés

A készülék a funkcionalitását tekintve meglepően fejlett volt, hiszen a 4,5 hüvelyk hosszú LCD kijelzője érintésérzékeny volt, működött okosbillentyűzetként (a SwiftKeyhez hasonlóan), és stylusszal jegyzetelni is lehetett rajta. Képes volt appokat futtatni, faxot és e-mailt küldeni, valamint fogadni, kezelni a névjegyzéket és a naptárat is. 

Sajnos a hatalmas méretek ellenére az akkumulátor csak egy óráig bírta, és az 1 megabájtnyi tárhely és RAM sem volt túl előnyös. Az eszköz vételára 899 és 1099 dollár között mozgott, de ezt később 599-re mérsékelték. A Simon mindössze fél évig volt a piacon, de 50 000 darab talált belőle gazdára. A múzeum "Information Age" kiaállítás október 25-én startol, és sok ritka készüléket tartogat az ígéretek szerint. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.