Hirdetés

Kiderülhetett, mit tud majd a Google Pixel Tablet



|

Napokon belül bemutatkozhat a Google saját márkás táblagépe.

Hirdetés

Izgatottan várjuk a május 10-én, vagyis szerdán esedékes Google I/O fejlesztői konferenciát, hiszen a pletykák szerint a vállalat több új terméket is leleplez majd a rendezvény keretében, köztük a középkategóriás Pixel 7a és a hajtogatós Pixel Fold mobilokkal, valamint a Nest Locator követőkütyüvel és a Pixel Tablettel.

Az utóbbit eredetileg a tavalyi I/O-n villantotta meg a keresőóriás, a megjelenése azonban továbbra is várat magára. Nekünk viszont most nem kell az immáron második bemutatóig várnunk, egy szivárgás ugyanis elárulta az újdonság specifikációját.

Hirdetés

Elsőként a német WinFuture szúrta ki, hogy az Amazon Japan véletlenül idő előtt listázta a Pixel Tabletet. A webáruház ugyan gyorsan eltüntette a bejegyzést, ám az internet mindig résen lévő népe megőrizte az utókornak, így most mi is leírhatjuk a lényegi tudnivalókat a táblagépről:

  • 10,95 hüvelykes LCD kijelző, 2560x1600 pixeles felbontással és 500 nites maximális fényerővel
  • Google Tensor G2 processzor, 8 GB LPDDR5 memória, 128/256 GB UFS-3.1-Flash tárhely
  • 8 MP-es előlapi és 8 MP-es hátoldali kamera, négy hangszóró, WiFi 6E, Bluetooth 5.2, UWB
  • Typ-C USB 3.2 Gen1, a hátoldalon Pogo Pin csatlakozó a dokkoláshoz
  • A gép mellé csomagolt dokk, 27 Wh akkumulátor, 12 órás üzemidő
  • Stylus-támogatás
  • Porcelán és mogyoró színváltozatok
  • 680 eurós németországi ár (kb. 253 ezer forint)

A leírtak alapján a Pixel Tablet jóval drágább lehet az Apple aktuális belépő ajánlatánál, az 579 eurós 10. generációs iPadnél, cserébe viszont jelentősen olcsóbbnak ígérkezik a következő lépcsőfokot jelentő iPad Airnél, amiért már 769 eurót kérnek a cuperinóiak.  A legérdekesebb kérdés persze az, hogy a Tensor G2 chip milyen  teljesítményt nyújt majd a táblagépes környezetben, s hogy a Google előrukkol-e olyan szoftveres extrákkal, amelyek növelik a termék funkcionalitását a Pixel mobilokhoz képest.

A Pixel Tablet európai megjelenési dátuma továbbra is titok, de az Amazon Japan listázása alapján a szigetországban június 20-tól kezdik majd szállítani az újdonságot. Aki élőben szeretné követni a táblagép leleplezését, annak május 10-én este 7 órakor kell kényelembe helyezkednie a Google streamje előtt, ehhez azonban cikkünk írásáig még nem osztott meg linket a vállalat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.