Hirdetés

Kiderült, hogy mi a baj az iPhone 6S akkumulátorával



|

Az Apple a kínai oldalán hozta nyilvánosságra, hogy miért merülnek le az iPhone 6S készülékek 30 százalékos töltöttségnél.

Hirdetés

Az Apple iPhone 6S készülékei közül soknál előfordul, hogy bár az akkumulátor töltöttsége még 30 százalék körül van, az eszköz kikapcsol. Be nem hajlandó, csak töltőn, akkor viszont ismét azt jelzi, hogy 30 százalékra van feltöltve. 

Hirdetés

Azt már tudni lehet egy ideje, hogy a 2015. szeptembere és októbere között gyártott modellekkel van a baj, ami azt illeti, ellenőrizni is lehet, hogy egy konkrét iPhone 6S érintett-e az ügyben. Az Apple minden érintett készüléknek cseréli az akkumulátorát, aki pedig korábban emiatt más szervizben cseréltetett energiaforrást, annak is visszaadja a csere árát az Apple. 

Miközben a figyelem a cserére irányult, sokan azért arra is kíváncsiak voltak, hogy miként történhetett meg ez az Apple készülékeivel. Az almás cég a kínai weboldalán árulta el az okot. 

Amint azt az Apple elárulta, a gondot az okozza, hogy a kérdéses modelleken az akkumulátor rekeszét hosszabb ideig érte a környezeti levegő, mint azt szabad lett volna. Az így összeszerelt akkucsomagok ugyan biztonsági kockázatot nem jelentenek, de a vártnál gyorsabban használódnak el. 

Az Apple rámutatott, hogy az iPhone akkumulátorát úgy tervezték, hogy bizonyos feltételek mellett kikapcsoljon. Így tesz például, ha az akku feszültsége csökkenne, és megsérülne a készülék elektronikája. Ez alapból nagyon hideg környezetben következhet be. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.