Hirdetés

Kikerül a chat a mobilos Facebook kliensekből



|

Android és iOS esetében külön kell majd telepíteni a csevegőt.

Hirdetés

Kissé meglepő lépést téve a Facebook tegnap bejelentette, hogy az Apple iOS és Google Android rendszerű mobilos kliensprogramjaiból hamarosan ki fog kerülni a közösségi szolgáltatás csevegője, az ismerősikkel chatelni kívánóknak a különálló Facebook Messenger alkalmazást kell majd telepíteniük a használatához.
 

Hirdetés


Ettől függetlenül lesz néhány kivétel az új szabály alól: egyrészt Windows Phone esetében egyelőre nincs kilátásban semmilyen efféle változtatás, másrészt pedig a nagyon kevés memóriával felvértezett androidos mobilokkal rendelkezőknek is rendelkezésükre fog állni a beépített csevegő.


A döntés háttere hivatalosan nem tisztázott: a Facebook szerint a változtatás fel fogja gyorsítani a Facebook klienseket, továbbá Mark Zuckerberg korábban már említette, hogy a jövőben a kisebb egyéni alkalmazások felé kacsintgat a vállalat. A spekulációk szerint a WhatsApphoz hasonlóan a Messenger idővel akár különálló termékké is válhat, az iOS-eshez hasonlóan valószínűleg mindegyik platformra szánt verziója lehetővé teheti majd a hanghívást is.


(Forrás: The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.