Hirdetés

Kína: botrányba fulladt az iPhone 4s debütálása



|

Az egyik márkaboltot a rendőrségnek kellett bezáratnia a hisztériás tömeg miatt.

Hirdetés

Nehéz napjuk volt péntek 13-án az Apple kínai kereskedéseiben szolgálatot teljesítő munkatársainak, hiszen hivatalosan is kezdetét vette az iPhone 4s helyi forgalmazása. Az almás vállalat öt saját bolttal rendelkezik a kommunista országban, nem meglepő módon az összesben pillanatok alatt kiürült a raktárkészlet.


Mindez a hideg éjszakában órákat sorban álló, ám végül mégis hoppon maradtnál érthető módon alapos frusztrációt okozott, ám valódi botrány mégis csak a Sanlitun körzetben lévő kereskedés előtt robbant ki: a csalódott vásárlók a készlet elfogyása ellenére nem voltak hajlandóak hazamenni, végül az ezres tömeg egyre erőszakosabbá válása miatt a rendőrség ideiglenesen bezáratta az Apple boltját.


Mint kiderült, az üzlet előtt összegyűltek jókora részét nem egyszerű Apple fanatikusok alkották, hanem különféle boltok megbízásából, nagyobb készletekért sorban álló „munkások” – néhányuk állítása szerint 100 jüanért (~3900 forintért) cserébe vállalták be az éjszakai fagyoskodást. Megemlítendő, hogy az iPad 2 múlt májusi debütálásakor szinte teljesen ugyanez történt a sanlituni üzletnél, ráadásul akkor még négy sérültet, és egy betört üvegajtót is követelt a hisztéria.


Az új fejlemények hatására az Apple nemrég közölte, hogy egyelőre nem hajlandóak feltölteni a kínai márkaboltjaik raktárkészleteit, a következő hetekben csak online, és hivatalos viszonteladóikon keresztül fogják értékesíteni a legújabb iPhone-t.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.