Hirdetés

Kínai telefongyártóhoz szerződött a Google alelnöke



|

Hugo Barra, az Android operációs rendszer termékmenedzsmentjét felügyelte a keresőcégnél. A Xiaomi alelnöke lesz.

Hirdetés

Hugo Barra, a Google Android-divíziójának alelnöke egy, a Google+ közösségi oldalon megjelent bejegyzésében megerősítette: távozik a cégtől, és a feltörekvő kínai okostelefongyártó, a Xiaomi munkavállalójaként építgeti tovább a karrierjét. A menedzser a mobil operációs rendszer termékmenedzsmentjét irányította.

„Alelnök leszek a Xiaomi globalnál” és „azon leszek, hogy segítsek nekik nemzetközi szinten tovább bővíteni hihetetlen termékportfóliójukat és üzleti tevékenységüket” – mondta Barra a The Verge-nek nyilatkozva.

Hirdetés

A Xiaomi az elmúlt években rendkívüli népszerűségre tett szert Kínában olcsó, de minőségi okostelefonjaival. A Canalys szerint a gyártónak öt százalékos részesedése van a hatalmas helyi piacon; az idei Q2-ben már több készüléket adtak el Kínában és a környező országokban, mint az Apple.

A Google egyelőre nem közölte, kik pályázhatnak a távozó alelnök posztjára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.