Hirdetés

Kipakolt a Flappy Bird fejlesztője



|

Állítólag azért törölte a játékot az app-áruházakból, mert „függőséget okozott”.

Hirdetés

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a nagy sikerű Flappy Bird fejlesztője vasárnap törölte a programot a Play Store-ból és az App Store-ból. Dong Nguyen kedden, a Forbes magazinnak nyilatkozva azt mondta, azért döntött úgy, hogy szanálja az alkalmazást, mert „függőséget okozott”.

Nguyen eredetileg úgy gondolta, hogy a felhasználók akkor játszanak majd az appal, „amikor ellazultak”, ezért nagyon megdöbbentette, hogy a program éppen azzal vált világhírűvé, hogy frusztrálóan nehéz. „Ennek ellenére addiktív termék lett belőle. Ami szerintem komoly probléma” – fejtegette.

Hirdetés

A vietnami programozó kijelentette, soha többé nem tölti fel a Flappy Birdöt az appáruházakba. Eredetileg egy folytatást is írt volna a játékhoz, de most inkább más programok fejlesztésével szeretne foglalkozni. Annak ellenére is, hogy példátlan népszerűségének köszönhetően az app naponta átlagosan 50 ezer dolláros bevételt hoz a konyhára, és az eBay-en súlyos pénzekért árulják azokat a telefonokat, amelyeken még megtalálható.

„Az életem többé már nem volt olyan gondtalan, mint korábban – indokolta a döntését Nguyen. – A végén már aludni sem tudtam.”

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.