Hirdetés

Kisebb adatforgalom az Opera Max használatával



|

Már Európában is tesztelhető az androidos alkalmazás.

Hirdetés

norvég szoftvercég böngészőinek egyik legnagyobb erényét az adatforgalom csökkentését eredményező tömörítési funkcionalitásuk adja, amelyet a különálló Opera Max alkalmazásával a norvég vállalat minden androidos számára rendszerszinten kíván elérhető tenni. A szoftver rendkívül limitált bétatesztje néhány héttel ezelőtt indult az Egyesült Államokban, ám a cég hálózati erőforrásainak felskálázása után most az Európai Unió területén élők is próbát tehetnek vele.
 

Hirdetés


Az Opera Max futtatásához legalább Android 4.0 operációs rendszerű mobilra vagy táblagépre van szükség, telepítése után a program VPN-kapcsolatot hoz létre az adattömörítést végző kiszolgálóival. Mobilnetezés esetén a HTTP adatforgalom ezen keresztül folyik: a vállalat adatfolyamot tömörítő szervere beékelődik a telefonon futó alkalmazások és azokat kiszolgáló webszerverek közé, így szöveges tartalmak átvitele esetén töredékére esik leforgalmazott adatmennyiség.


Az érdeklődőknek érdemes tudniuk, hogy az innen telepíthető Opera Max első indítása után nem feltétlenül vehetik azonnal használatba az alkalmazást: a szoftver elsőként automatikusan jelzi a vállalat felé a részvételi szándékot, majd a rendszer amint lehetséges engedélyezi az adatforgalom tömörítését. A várólista oka, hogy az üzemeltetők el kívánják kerülni a szervereik túlterhelődését.


(Forrás: The Droid Guy, Opera)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.