Hirdetés

Kisebb fogyasztás és zaj az új WD AV-25 meghajtókkal



|

Megbízhatóbb, a kompatibilitással viszont gondok lehetnek.

Hirdetés

Válaszul a digitális video rendszerek és nagy felbontású videokamerákkal dolgozó megfigyelő állomások terjedésére a WD új merevlemez családdal bővítette kínálatát. A WD AV-25 kifejezetten audio-video rekorder és megfigyelő (survailance) alkalmazásra készült, 2,5 hüvelykes SATA meghajtókból álló termékcsalád, 160, 250, 320 és 500 gigabájtos modellekkel.

A WD AV-25 termékek különlegessége, hogy tervezésükkor a megfigyelő rendszerek igényeit vették elsősorban figyelembe. Ennek megfelelően csendesebbek és kevesebb energiát fogyasztanak a szokásosnál, illetve kifejezetten 24×7 órás, folyamatos üzemre készítették fel őket. A meghajtók fogyasztása 2 Watt üzem közben és felpörgéskor (rendszerindításkor) is csak 4,75 Wattot vesznek fel.

 

wd av-25
 

 

 

A video rendszereknél ma már gyakori a HD minőség is, ami több kamerás felállás esetén már komoly terhet ró a merevlemezre is. A WD SilkStream-nek keresztelte el saját, ATA kompatibilis parancskészletét, amivel akár 5 HD videofolyam rögzítése is megoldható párhuzamosan. Közben a Preemptive Wear Leveling (PWL) technológia gondoskodik arról, hogy a meghajtó lemezfelülete lehetőleg mindenütt egyenlő mértékben legyen igénybe véve.

A nagyobb megbízhatóság érdekében - 1 millió órás MTBF érték olvasható a közleményben - a gyártó nem csak a hűvösebb működésre koncentrált, hanem Advanced Format technológiával készítette el új meghajtóit. Ez jobb hibatűrést és kapacitást biztosít és kedvez a nagy méretű médiaállományoknak, ugyanakkor kompatibilitási problémákat vethet fel. PC-re és Mac-re rendelkezésre áll az ezt kiküszöbölő utility, de beágyazott rendszerek esetén - ilyen a video megfigyelő állomások egy része is - a gyártón múlik a támogatás, új firmware telepítésére lehet szükség az átállás során.

A WD AV-25 család tagjaira 3 éves garanciát vállal a gyártó. Az 500 gigabájtos modell kivételével, mely a jövő hónaptó lesz elérhető már valamennyi típus rendelhető a piacon. Áruk 50 és 80 dollár között mozog.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.