Hirdetés

Kiszivárgott a Windows 10 Mobile Android-emulátora



|

Akár kódmódosítás nélkül is futtathatóak lehetnek a robotos alkalmazások.

Hirdetés

A Build 2015 konferencián a Microsoft minimális meglepetést keltve bejelentette, hogy pofonegyszerűvé kívánja tenni a többek közt Androidra és iOS-re fejlesztők számára a meglévő alkalmazásaik Windows 10 Mobile-ra való portolását. Eddig nem volt teljesen világos, hogy miként fog működni az alkalmazások „átkonvertálása”, azonban szombaton kiszivárgott az androidos programok átviteléhez kitalált Project Astoria fejlesztői készlet alfa verziója.

Hirdetés


Lényegében egy emulációs környezetről van szó, a fejlesztők akár a kódjaik módosítása nélkül is futtathatják majd az alkalmazásaikat a Windows 10 Mobile rendszerű telefonokon. A Google Play persze nem lesz elérhető, azonban a Microsoft minden eszközt megad ennek gyors kiváltására. A szombaton napvilágot látott szoftveres eszközöket telepítve a Windows 10 Mobile rendszerű mobilokon már most futtathatóak az androidos APK-k.


A kiszivárgott SDK és információk alaposan meglepték a redmondiak mobilos rendszerére fejlesztőket. A Windows Central megkeresésére néhányuk máris kijelentette, hogy amennyiben az Astoria tényleg remekül működik, akkor a jövőben nem fognak törődni a Windows 10 Mobile-on natívan futó alkalmazások fejlesztésével, egyszerűen átkonvertálják majd rá a szoftvereik androidos verzióit.


(Nyitókép: Nicola)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.