Hirdetés

Samsung Galaxy Tab: a siker nem garantált



|

Videocsevegésre és navigációra is alkalmas az eszköz.

Hirdetés

Már nagyon régóta nem titok, hogy a Samsung is serényen dolgozik a saját iPad-kihívóján, amelyet jelenleg Galaxy Tab néven ismerünk. Eddig sajnos nem rendelkeztünk információkkal a lényegi specifikációit illetően, azonban fordult a kocka: kiszivárgott a táblagép európai verzióján futó szoftver egy előzetes változata, amelyből sok apróság kiderült.

 

 


A Galaxy Tab kijelzőjének pontos átlóját még mindig homály fedi - vélhetően 7 colról van szó -, azonban a panel felbontása biztosan 480×800 pixel. Ez minden téren jócskán elmarad az iPadétől (9,7 col/1024×768 pixel), amely komoly probléma, hiszen ebben a kategóriában az Apple által is preferált paraméterekkel rendelkező megjelenítők sokkal jobb „felhasználói élményt" nyújthatnak. A webfejlesztők többsége 1024 képpontos szélességre optimalizálja az általa karbantartott portálokat, így a Samsung üdvöskéjén oldalirányban is görgetni kell majd böngészés közben.


Viszont kamera van a tabletben, ráadásul rögtön kettő: a fotózásra szánt hátsó legfeljebb 2048×1536 pixeles képek készítésére alkalmas, míg a videotelefonálásra kihegyezett első 320×240 képpont felbontású. Ezen felül az Android 2.2-es készülékbe került még GPS, Wi-Fi és Bluetooth is, az 1 gigahertzes processzora pedig nem meglepő módon saját fejlesztésű (Samsung S5PC110-es modell). A Galaxy Tabot vélhetően még idén piacra kívánják dobni, így a hivatalos bejelentése bármikor megtörténhet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.