Hirdetés

Kívül-belül lenyűgöző az új Vertu Constellation



|

A jelek szerint lejárt a buta luxusmobilok ideje.

Hirdetés

A kifejezetten státuszszimbólumoknak szánt luxusmobilok egészen az elmúlt évekig általában alapvető funkciókészletű megoldások voltak, a tudásukra nem fordítottak figyelmet a tervezők. Ez most már megváltozni látszik, sőt: a régen még a Nokia leánycégeként működött, de már kínai kézben lévő Vertu vadiúj Constellation modellje kifejezetten felső kategóriás hardvereket, továbbá Android 6.0.1 operációs rendszert kapott.


Hirdetés


Az elkövetkező hetekben piacra kerülő készülék érdekesebb specifikációi közül kiemelendő az 5,5 hüvelykes és 2560×1440 pixeles AMOLED érintőkijelző, a 4 GB memória, a 64 vagy 128 GB bővíthető háttértár, a Qualcomm Snapdragon 820 lapkakészlet, továbbá a 3220 milliamperes akku. A 12 megapixeles hátlapi kamerája a szenzor nagyméretű képpontjainak köszönhetően állítólag a Google Pixel mobilokéhoz hasonló képminőséget biztosít. A hardverrel kapcsolatban megemlítendő még a dupla SIM, az USB Type-C csatlakozó, a sztereó előlapi hangszórópár, és a vezeték nélküli töltés támogatása.



Persze végső soron nem ezek fogják eladni a mobilt. Az Angliában kézzel összeszerelt Vertu Constellation luxusmodellek anodizált alumínium házat kaptak, a kijelzőjüket zafírüveg védi a karcolásoktól, a bőrbevonatú részekhez pedig egy olasz családi vállalkozás szállítja az alapanyagot. A mobilon található még egy dedikált rubin nyomógomb is, amellyel a Vertu 24/7-ben működő ügyfélszolgálatát érhetik el az ügyfelek.


A Vertu egyelőre nem árulta el, hogy mennyit kér majd az új Constellation modellekért.


(Forrás: Android Central, Engadget)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.