Hirdetés

Komoly 3D Touch-riválison dolgozik a Microsoft



|

A Pre-Touch technológia már azelőtt érzékeli az ujjunkat, hogy hozzáérnénk a kijelzőhöz.

Hirdetés

Az Apple az érintőkijelzők világát a 3D Touch megoldással igyekezett feldobni: ennél a képernyőt erősebben kell megnyomni ahhoz, hogy kapcsolódó funkciókat hívjunk elő.

Hirdetés

A Microsoft kísérleti Pre-Touch technológiája szintén megújítaná a szektort, de egy kicsit másképp. A redmondiak elképzelésénél tulajdonképpen konkrét érintésekre sincs szükség.

A Pre-Touch úgy működik, mint a Samsung Air Command funkciója: amikor a Note phablet elég közel érzékeli a tollat a kijelzőhöz, akkor megjelenít egy menüt az S Toll számára, érintés nélkül is.

Míg az Air Command a tollra reagál, addig a Microsoft megoldása az ujjunkra, ami a kijelző fölött van. Természetesen az érintésekkel kombinálva már különösen érdekes lehet a gyakorlatban. Egy videó megtekintésekor például elég közelíteni az ujjunkkal a képernyőhöz, máris megjelennek a vezérlőgombok.

Ha az algoritmus érzékeli, hogy egy kézben tartjuk a készüléket, akkor a vezérlőelemeket képes átrendezni is a könnyebb kezelhetőségért. Ha pedig egy második ujj közelít a kijelzőhöz, szintén átalakulhat a felület.

Amennyiben a fejlesztők vevők az ötletre, akkor a Windows 10 Mobile és az Android rendszert használó eszközök is képesek lehetnek a Pre-Touch-ra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.