Hirdetés

Komoly fejhullás várható a Nokiánál



|

Az új igazgató állítólag négy magas beosztású vezetőtől fog hamarosan megszabadulni.

Hirdetés

Szeptemberben az ex-microsoftos Stephen Elop átvette a Nokia vezérigazgatói posztját Olli-Pekka Kallasvuo-tól, aki előtte harminc éven át irányította a vállalatot. A régi vezérnek a részvényesek nyomására kellett lemondani, hiszen a Nokia az elmúlt években egyre látványosabban csúszott lefelé a lejtőn.

 

Nokia N8
Nokia N8

 


Elop célja természetesen a vállalat régi hírnevének visszaállítása, amely miatt kellett hoznia néhány igen népszerűtlen döntést, például a racionalizálás jegyében rengeteg munkahelyet szüntetett meg, ráadásul átszervezte a cég működését. Úgy tűnik, hogy most épp a pontot készül feltenni az i-re, ugyanis a pletykák szerint négy magas beosztású alkalmazottat kíván lecserélni.


Mary McDowell: korábban az üzleti mobilokért felelős részleg vezetője volt, állítólag nem sok mindent tett a sikerért, jelenleg a mobilos részleg igazgatóhelyettese.


Tero Ojanperä: régebben az úriember feladata lett volna részben médiacéggé alakítani a Nokiát (többek közt a hivatalosan is megbukott Comes With Music-ról van szó), most a szolgáltatásokért felelős részleg alelnöke.


Niklas Savander: néhány éve még a cég komplett mobiltelefon-portfóliójáért volt felelős, manapság senki sem tudja, hogy miért fizetik.


Kai Öistämö: a Nokia fejlesztésekért felelős vezetője, aki sajnos nem igazán tudja tartani az iramot a trendekkel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.