Hirdetés

Komolyan veszi a radaros gesztusvezérlést a Google



|

Az I/O utolsó napján okosórán és hangfalon is kipróbálható volt a Project Soli.

Hirdetés

A rendkívül apró vagy egyszerű számítógépek hatékony kezelése jelenleg nem teljesen megoldott, a magától értetődő példát erre az okosórák érintőkijelzői és tekerői jelentik. A tavalyi Google I/O konferencián bejelentett Project Soli ezen nehézségekre kíván megoldást kínálni, a keresőcég mérnökei a radarok esetében használt elvvel próbálják megoldani az érintés nélküli gesztusvezérlést.

Hirdetés


Az idei Google I/O utolsó napján az érdeklődők már működőképes prototípusokban is kipróbálhatták a Project Soli keretében kifejlesztett radarrendszer aktuális iterációját. A vállalat mérnökei egy LG okosórával, továbbá JBL és Harmon hangszórórendszerekkel demózták a technológiát. A szenzor elméletileg akár 15 méterről is képes értelmezni a felhasználó kézgesztusait.



A jelenlegi Soli vezérlőchip jelentős előrelépés a tavaly mutogatott verzióhoz képest: megbízhatóbban értelmezi a szenzor jeleit, sokkal kisebb méretű, ráadásul 22× kevesebb (0,054W) teljesítményt igényel a működéséhez. Ettől függetlenül a Project Soli valószínűleg még évekre van attól, hogy fogyasztói piacon megvásárolható termékbe kerülhessen, a második generációs fejlesztői készlete is csak valamikor 2017-ben válhat elérhetővé az érdeklődők számára.


(Forrás: The Verge, Liliputing)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.