Hirdetés

Konvertibilis HP laptop, Lenovo kameramobil



|

Pénztárcára hasonlító klaviatúra Microsofttól, ránézéssel azonosító mobil a ZTE-től.

Hirdetés

A tegnapi Mobile World Congress-es összefoglaló cikkünkben már említettük, hogy a brutális első két nap után kissé leültek a kedélyek Barcelonában, sajnos a szerdai napon sem változott sokat a helyzet. Ettől függetlenül természetesen be tudunk számolni néhány érdekes termékről és fejlesztésről, még ha nem is tegnap váltak hivatalossá.
 

Hirdetés


HP Spectre x360

Ugyan nem közismert tény, de a gyártó közvetlenül az Apple laptopjaival való harcra fejlesztette ki a Spectre termékcsaládját, ezek az eszközök a MacBookok ellenfelei. A legújabb modell a Spectre x360 nevet viseli, részben az alumínium háznak köszönhetően már ránézésre is prémium kategóriás. Az érdekességét a konvertibilis dizájn adja: alapvetően egy notebook, azonban a fedlapja visszaforgatható a hátlapra, így sátor és táblagép üzemmódban is használható.


A HP az akkus üzemidőt hozta fel az egyik legnagyobb eladási pontként: másfél kilós súlya és 16 milliméteres vastagsága ellenére a Spectre x360-ba 56 wattórás akku került, a cég szerint 10-12,5 órás üzemidővel rendelkezik a termék. Ennek részben az az oka, hogy a 13,3 hüvelykes érintőkijelzője csak akkor frissíti a megjelenítendő képet, amikor valami konkrétan megváltozik a kijelzőn.
 


A HP Spectre X360 már rendelhető az Egyesült Államokban, a hardveres kiépítéstől függően 899 – 1399 dollárba kerül. Érdekesebb specifikációk: Intel Core i5-i7 processzor, 4-8 GB RAM, 128-512 gigabájtos SSD, 1080p-s vagy 4K-s megjelenítő, Windows 8.1.


ZTE Grand S3 „Sky Eye”

A vállalat nem vitt új csúcstelefont Barcelonába, ehelyett a nemrégiben bejelentett Grand S3 készülékét demózta. Akadt benne egy teljesen új funkció is, amelyet „Sky Eye” névre keresztelt a vállalat: ezzel a szemek „szkennelésével” is feloldható a telefon záróképernyője.
 


A helyszíni beszámolók alapján olyan 15 centis távolságból működik a legjobban az előlapi kamerát használó rendszer, nagyon gyors feloldást biztosít. Egyelőre nem világos, hogy mennyire biztonságos, például meg lehet-e téveszteni egy a tulajdonosról készült nagy felbontású fotó kamera elé tartásával.


Microsoft Foldable Universal Keyboard

Friss ajánlattal állt elő a Microsoft a sokat utazó táblagépes munkások számára, ugyanis a legújabb univerzális (Android, Windows és iOS rendszerekkel egyaránt kompatibilis) Bluetooth billentyűzete összehajtható. Ilyenkor nagyjából pénztárca méretű a termék, rendkívül könnyen hordozható. Pontos piacra kerülési időpont nincs, olyan 80 dollárba kerül majd a kiegészítő.

(Fotó: CNET)


Lenovo Vibe Shot

A vállalat állítása szerint ez az első kimondottan fotózásra kitalált okostelefonja. A belsejét tekintve alapvetően egy erős középkategóriás eszközről van szó, azonban a hátlapi kamerája már nem hétköznapi: a 16 megapixeles szenzort egy hat darabból álló álló lencserendszer egészíti ki. A vakuja háromfajta fénnyel világít, az autofókusz rendszere pedig infravörös fényt használ. A kameraszoftvert is megtuningolta a Lenovo, így a hozzáértők testre szabhatnak különféle technikai paramétereket (természetesen mindenki más számára rendelkezésre áll egy automatikus mód is).
 


A készülék júniusban elsőként Kínában fog piacra kerülni, átszámítva olyan 349 dolláros áron. Főbb paraméterek: 5 colos és 1920×1080 pixeles IPS kijelző, 8 MP-es előlapi kamera, nyolcmagos processzorú Qualcomm Snapdragon 615 lapkakészlet, 3 GB RAM, 32 GB bővíthető háttértár, 2900 milliamperes akku, Android 5.0 operációs rendszer.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.