Hirdetés

Közel egymillió alkalmazás tűnhet el a Play Store-ról hamarosan



|

Ez még gombócból is sok, nemhogy elhanyagolt, androidos appokból.

Hirdetés

Hivatalosan 2012-ben indult el a Google Play, de persze már 2008-ban élesedett elődje, az Android Market.

Több mint egy évtized alatt értelemszerűen rengeteg alkalmazás került fel a digitális áruházba, így az sem meglepő, hogy szép számmal akadnak olyanok, amelyekre már évek óta rá sem néztek a fejlesztőik, és elavult állapotuk miatt akár még a letöltésük is kockázatos lehet.

Hirdetés

Rövidesen viszont megtisztulhat a Google boltja, ugyanis a hírek szerint a vállalat arra készül, hogy 869 ezer olyan appot rejtsen el a kínálatból, amely legalább már két éve nem frissült. Ez alapján úgy tűnik, hogy nem lesznek véglegesen kihajítva az alkalmazások, csak egészen addig láthatatlanok maradnak a felhasználók számára, amíg a fejlesztőik nem frissítik azokat.

Az a hír járja, hogy az Apple is hasonló lépést fontolgat, csak az almás csapat picivel kevesebb, 650 ezer apptól szabadítaná meg a saját boltját. Mindkét vállalat esetében a felhasználók biztonsági miatt lehet szükség ezekre a megoldásokra, mivel a régi alkalmazások általában nem hasznosítják az új operációs rendszerek extra védelmi funkcióit, így komoly biztonsági rések is felüthetik a fejüket.

Persze az éremnek sajnos két oldala van, így joggal gondolhatják unfairnek az eljárást azok a csapatok, amelyek frissítést nem igazán igénylő alkotásokkal vannak jelen a piacon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.